Articles

Varför Skadar Mina Bh-Ledningar? / Brastop Blog-Brastop UK

Posted by admin

’ Varför skadar mina bh-undertrådar?’måste vara en av de vanligaste frågorna vi får frågan, och sanningen är att det kan bero på ett antal saker så vi kommer att bryta ner dem för dig att hjälpa dig att räkna ut vad som går fel med din bh!

innan vi fastnar i varför dina underwires kan skada dig, kommer vi att svara på vad det egentligen är att bh-underwires gör! Underwired bras innehåller i grunden en halvcirkel av metall som löper längs din bröstrot, arbetar med vingarna (bandet) och koppar av en bh för att skapa en cantilever som hjälper till att lyfta, stödja och separera dina bröst.

Jämförelsebandstorlek som påverkar cup fit BH-bygel gör ont rätt bandstorlek gör att tråden kan sitta snyggt runt bröstet (vänster). En för snäv bandstorlek gör att trådarna sträcker sig för långt in i armhålan (mitten). En för lös bandstorlek gör att tråden trycker något på bröstvävnaden (höger).

så, varför orsakar bh-ledningar ibland smärta? Det vanligaste problemet vi stöter på är dålig bh-passform. Alla komponenter i en bh arbetar tillsammans för att hjälpa till med att hitta den perfekta passformen, så att bygeln perfekt inkapslar din bröstvävnad – och passformen vi ser mest är att bandstorleken är för lös. Med ett band som är för löst kan det inte dra ledningarna öppna för att helt omsluta din bröstvävnad, vilket innebär att den sitter på och pekar i ditt bröst istället. Å andra sidan kan ett band som är för hårt få ledningarna att trycka in smärtsamt mot bröstet, dra ledningarna öppna för långt, vilket innebär att de gräver in i din underarm.

kopp för liten påverkar bh fit wire bygel ont smärtatråden omsluter bröstvävnaden utan att gräva in i bröstet eller armhålan (vänster). Koppen är för liten, vilket gör att bygeln sitter på och gräver i bröstvävnaden (höger).

den näst vanligaste passformen vi ser är en koppstorlek som är för liten. Detta kommer ofta hand i hand med ett för löst band, så det är inte förvånande att fel koppstorlek också kan orsaka smärtsamma byglar! En för liten koppstorlek betyder att ledningarna inte kommer att vara breda eller djupa nog för att innehålla din bröstvävnad bekvämt. En koppstorlek som är för stor kan sätta övertryck på bröstbenet där trådarna kommer upp för långt och kan också sträcka sig för långt förbi din bröstvävnad i armhålan och orsaka smärta där också.

bra fit underwire öm smärtsam öm Bröst brösttråden välutrustad BH-bygel bör följa din bröstrot (vänster). En kopp som är för stor kan sitta för högt upp under armhålan och gräva obehagligt (höger).

men vad händer om din behå passar perfekt när det gäller storlek, och du fortfarande hitta bygel bh smärtsam? Det kan vara nere på bh: ns märke eller stil. Inte alla bras görs lika, och varje märke kommer att använda olika bygel former, bredder och vikter, vilket innebär att inte varenda en kommer att fungera för alla som våra bröst rötter är alla olika former. Prova några olika märken eller stilar för att hitta något som fungerar för dig – till exempel om du hittar balconette bras orsaka för mycket smärta och gräva i bröstet, prova att byta ut dem för ett dopp behå som vanligtvis har kortare trådar på framsidan.

bh stilar bygel jämförelseBalconette bras har byglar som sitter högre upp på bröstbenet (höger). Plunge bras tenderar att ha en mycket lägre centrum gore, så trådarna sitter längre ner i bröstbenet (vänster).

Vi älskar alla den känslan av att ta av vår bh I slutet av dagen, men om du räknar ner timmarna eftersom du har så mycket smärta från ledningarna kan det vara dags för en bh-intervention! Se till att du har haft en ny bh-montering (Vi rekommenderar att du monteras var 6: e månad) eller kontakta oss för en online-konsultation så kan vi ge råd om de bästa storlekarna, stilarna och varumärkena att prova. När du bär en ordentligt monterad bh (både storlek och form), bör underwires knappt märkas och orsaka inget obehag eller smärta – om du inte har ett medicinskt tillstånd eller upplever kronisk smärta som kan orsaka ökad känslighet för saker som bras och andra tätt passande kläder. Om det här är en kamp för dig, har vi en hel del stödjande, icke-Trådbundna behåar tillgängliga, liksom Curvy Kates fantastiska Kuddekomfortsortiment som är utformat för att minska trycket och ge en bekväm passform.

Jag hoppas att detta har hjälpt dig att förstå vad som kan orsaka obehag med underwires, och hur man bekämpar det!

LJ x

Related Post

Leave A Comment