Articles

vad händer med tvillingar födda vid 32 veckor

Posted by admin

om tvillingar föds före 37 veckor, är vad som anses för tidig födsel eller sägs vara för tidigt. Mer specifikt anses tvillingar födda vid 32 veckor vara måttliga till sena prematura, enligt Världshälsoorganisationen. Detta innebär att eftersom dessa barn har nått en betydande milstolpe i sin utveckling, anses de inte längre vara ”mycket för tidiga” vilket är något ganska tröstande om du tänker på det.

liksom alla kvinnor som är gravida med tvillingar är det bäst att eliminera alla tvivel och få alla frågor besvarade, särskilt när det gäller möjligheten att föda vid 32 veckors märke. Denna artikel syftar till att göra just det.

tvillingar födda vid 32 veckor

för tidigt barn: tvillingar fosterutveckling vid 32 veckor

Baby Center UK förklarar att vid 32 veckor är vikten av varje tvilling cirka 3,7 kg (1,7 kg). Från huvud till fot mäter de i genomsnitt 42 cm (16,5 tum). Det är möjligt att en tvilling kan vara större än den andra. Båda tvillingarna ser redan ut som nyfödda men de skulle fortfarande behöva mer tid att växa.

tvillingarnas rörelser kan vara lite annorlunda eftersom de inte längre har så mycket utrymme att röra sig runt. Om du inte känner att de rör sig, försök att ligga ner eller dricka något kallt. Detta kan hjälpa till att stimulera viss rörelse. Om du känner dem våndas, då vet du att de är bra.

Vid denna tidpunkt är det bäst att veta vilka symtom som upplevs och hur man får en hälsosam graviditet under denna vecka.

Preterm graviditet: Vad ska jag förvänta mig om tvillingar födda vid 32 veckor?

dr. Barbara Luke, författare till” när du förväntar dig tvillingar, tripletter eller Quads”, säger att femtio procent av tvillinggraviditeter föds för tidigt. På grund av dagens avancerade teknik har överlevnadsgraden för spädbarn födda mellan 32 och 34 veckor ökat.

Även om det här är goda nyheter finns det fortfarande risker när tvillingar föds vid 32 veckor som alla föräldrar till preemies måste veta:

  1. vikt är ett problem. Om ett nyfött barn är mindre än fyra pund kommer han automatiskt att placeras i neonatal intensivvårdsavdelning. Barnet måste stanna kvar tills han når idealvikten (4 kg). Vikt kan vara en potentiell fara eftersom preemies inte har tillräckligt med det nödvändiga kroppsfettet för att upprätthålla sin kroppstemperatur. Således behovet av inkubatorer eller strålningsvärmare.
  2. förvänta matningsproblem. Spädbarn födda före 34 veckor har svårt att suga effektivt för att mata. Ett matningsrör (sondmatning) kan behövas som kommer att sättas in i barnets mage. Intravenösa matningar kan också göras så att barnet fortfarande kan få alla väsentliga näringsämnen som han behöver växa. Om preemies barn matar genom munnen, är maten dåligt smält och skulle utlösa andra problem.
  3. försenad utveckling kan hända. Lärande och beteendeförseningar kan vara ett problem eftersom hjärnan inte har utvecklats fullt ut hos prematura barn.
  4. Preemies är benägna att infektioner. Eftersom tvillingarnas immunsystem inte är fullt utvecklade vid 32 veckor, utvecklar prematura barn lätt infektioner. En infektion kan komma från ett matningsrör, andningsskydd, ett kirurgiskt snitt eller från en ohygienisk miljö.

hur ska jag ta hand om mina 32-veckors Preemie-barn?

March of Dimes har släppt riktlinjer för ”livräddande nödvändig och Extra nyfödd vård” för spädbarn som är födda för tidigt. Dessa väsentligheter inkluderar Kängurumorvård (termisk vård), infektionsförebyggande och utfodringsstöd.

känguru modervård, annars kallad termisk vård, har bevisad dödlighetseffekt för spädbarn. Detta är ett sätt att ta hand om preemies genom att låta mödrar hålla sitt barn med hudkontakt i minst en timme, så många gånger som möjligt.

mamman och barnen ska täckas med en filt medan de gör detta. Andra metoder för att upprätthålla barnets temperatur inkluderar torkning, omslag, ökning av omgivningstemperaturen och täckning av barnets huvud med en stickad mössa.

YouTube-video

eftersom preemier är benägna att bakterier är infektionsförebyggande ett måste. Grundläggande hygieniska metoder bör göras religiöst som handtvätt och upprätthålla en ren miljö.

slutligen är extra stöd för amning lika viktigt. Initiering av amning inom en timme efter födseln minskar dödligheten hos nyfödda. Detta beror på att bröstmjölk gynnar prematura barn näringsmässigt, immunologiskt och utvecklingsmässigt. Metoder för att ge matningsstöd inkluderar koppmatning och rörmatning.mödrar med tvillingar födda vid 32 veckor behöver all extra vård och stöd de behöver. Utmaningarna och glädjen som följer med att ta hand om preemies kan vara en berg-och dalbana så det är viktigt för alla i familjen att inse att var och en har en viktig roll i att ta hand om tvillingarna, liksom mamman.

vad som är viktigt är att alla stiger upp och gör sin del.

Related Post

Leave A Comment