Articles

undrar hälsofördelar med att äta sötpotatis under graviditeten

Posted by admin

graviditet medför en våg av lycka följt av flera hälsoproblem, bekymmer och stress. Det finns många myter och råd som kan leda till förvirring och onödig stress under denna tid. Vad gör det svårt för en blivande mamma går för rätt kost, som hjälper till att hålla henne liksom barnet friska under de avgörande månaderna.
Detta är den tid, när näring och hålla sig i form är av yttersta vikt. Därför är det viktigt att lägga till hälsosam och lättsmält mat i måltiden. så att lägga till hälsosamma livsmedel i kosten blir avgörande eftersom det hjälper till att utveckla barnet, vilket ger riklig styrka till den förväntade mamman.

En annan viktig sak att tänka på under denna tid är att hantera en balanserad kost tillsammans med lite lätt träning. Därför bör man försöka införliva livsmedel som är rika på näring och låg fetthalt. Eftersom för mycket viktökning inte är bra för hälsan även under graviditeten.

de flesta kvinnor längtar efter skräpmat, sockerhaltiga och stärkelserika livsmedel som pommes frites, pizzor, nudlar, pasta och glass för att nämna några. Således kan ett hälsosamt val under denna tid få dig att hålla dig i form.
faktum är att om du längtar efter för mycket för skräpmat, kan du försöka tweak genom att ersätta ingredienser. Till exempel: om du är förtjust i ostliknande pommes frites kan du ersätta potatis med sötpotatis, som när som helst är ett mycket hälsosammare alternativ till vitpotatis. Men frågan är om sötpotatis är säkra att konsumera under graviditeten? Läs vidare för att ta reda på det!

är sötpotatis säkra att konsumera under graviditeten
laddad med naturens godhet, sötpotatis är en rik källa till näringsämnen och har låg fetthalt. What ’ smore, det är en mycket lätt att inkludera i din kost. Att vara en mångsidig mat kan du göra en mängd hälsosamma men intressanta delikatesser med sötpotatis. Därför måste du lägga till den i din dagliga kost.
rik på vitaminer
sötpotatis är rotgrönsaker, varför mineral-och vitamininnehållet är mycket högre än andra grönsaker. De är en stor källa till C-vitamin och hjälper till att absorbera järn, vilket är viktigt för barnets och moderns goda hälsa under graviditeten. Enligt National Institutes of Health bör en förväntad mamma ta cirka 80-85 mg C-vitamin och järn på 27 mg. Att baka eller grilla sötpotatis kan vara ett trevligt sätt att inkludera i din kost, eftersom tillagningsmetoden också kan hjälpa till att behålla näringsvärdet.

bra källa till kalium:
sötpotatis är inte bara läckra men samtidigt är en stor källa till kalium, vilket är viktigt för gravida kvinnor. Ett genomsnitt behöver gott om kaliuminnehåll i sina livsmedel eftersom det hjälper till under amningstiden. Enligt en studie behöver en ammande mamma faktiskt öka intaget av kaliumrika livsmedel eftersom kroppen behöver minst 5 gram dagligen. Det varierar dock från person till person, så man måste konsultera en läkare innan man anpassar kosten. Sötpotatis har cirka 950 mg kalium, vilket är bra för förväntade mammor.
fiberrika livsmedel
sötpotatis är en stor källa till friska fibrer. Graviditet medför en uppsättning hälsoproblem som förstoppning och andra matsmältningsrelaterade problem. Fibern fungerar som ett naturligt laxermedel och hjälper till att lindra tarmrörelserna.
hjälper till att bota graviditetsillamående
sötpotatis är laddade med vitamin B6, som hjälper i bildandet av rbc i kroppen. Det är faktiskt viktigt under graviditeten att hålla koll på vad du äter. Dessutom hjälper det att lindra morgonsjukdom.

Related Post

Leave A Comment