Articles

tyngdlyftning fakta för barn

Posted by admin

tyngdlyftning började först i de så kallade mörka åldrarna av mänsklig historia. Det gjordes vanligtvis av de starkaste männen i byar över hela Europa. Det ansågs vara en sport för de lägre klasserna, men sedan dess har det förändrats till sporten för andra människor också. Det har varit i de olympiska spelen sedan 1896.

tävlingshändelser i olympisk tyngdlyftning

som en tävlingsidrott styrs tyngdlyftning av International Weightlifting Federation (IWF). Baserat i Budapest grundades det 1905.

2018-10-11 Snatch (tyngdlyftning flickor' 58kg) vid 2018 sommar ungdoms–OS av Sandro Halank-039' 58kg) at 2018 Summer Youth Olympics by Sandro Halank–039

Lala Rzazade tyngdlyftning vid 2018 sommar ungdoms-OS

snatch

snatch är en av de två olympiska tyngdlyftningshändelserna. Kärnan i evenemanget är att lyfta en skivstång från plattformen till låsta armar över huvudet i en jämn kontinuerlig rörelse. Hissen kräver inte bara stor styrka, men behärskning av tekniska färdigheter, en hög grad av axelflexibilitet, utmärkt balans och hastighet.

Clean and jerk

clean and jerk är en annan olympisk tyngdlyftning. Det är en mycket teknisk hiss som är känd som” kungen av hissar ” eftersom mer vikt kan lyftas över huvudet jämfört med någon annan känd tyngdlyftning teknik.

relaterade sidor

  • styrketräning

    Related Post

    Leave A Comment