Articles

on Bread Alone

Posted by admin

detta är ett recept Jag utvecklade igår med Pam Beach. Detta var ett intressant exempel på att ta mitt potatisbrödrecept och integrera surdegsstartare. Detta är inte så komplicerat som det låter. Om du tittar på mina surdegsstartriktningar använder jag en 100% hydratiseringsformel, vilket betyder att startaren är lika med mjöl av vatten. Vikt – inte volym. Du behöver verkligen en skala för att göra detta. (Som jag sa till Pam – get over it exceptional)

det finns två typer av surdegsrecept: de utan kommersiell jäst och de som använder kommersiell jäst också. Detta är det senare. Syftet med förrätt är att fungera som svamp för ytterligare smak. Detta gör receptet snabbt eftersom degen stiger långsamt när den bara förlitar sig på startjäst.

så när jag drar 250 g starter som representerar 125 g vatten och 125 g mjöl. Det ursprungliga receptet kräver 118 g vatten så vi är lite över. Min starter tenderar också att vara mer som 110% vilket betyder 110% vatten till mjöl. Jag gillar en mjuk starter. Så jag tillsatte i 65 gram mjöl för att kompensera för extra vatten och mindre mjöl.

När du utvecklar ett recept som detta för första gången är det viktigt att hålla detaljerade anteckningar. Jag börjar skriva ut det ursprungliga receptet och spela in alla detaljer när jag går. Degen var våtare än jag ville så jag slutade lägga till mer mjöl. Jag mätte 1/2 kopp (65 g) mjöl och drog därifrån. På så sätt visste jag hur mycket jag lade till.

även jag brukar inte mäta temp av limpa när det görs på recept Jag gör regelbundet. Jag känner igen min ugn. Men på ett nytt recept är det viktigt. I det ursprungliga receptet använde jag 45 minuter. När jag mätte den resulterande limpa insidan temp var 200F så jag visste att ta bort 5 minuter för nästa gång.

ett recept är en utgångspunkt. Nedan gjorde Pam två liknande loafs. En med mandelmjölk, den andra med vatten i stället för mjölken. De gjordes för familjemedlemmar som har allergier.

Pam ’ s loaf with almond milk endast vatten till vänster, mandelmjölk till höger

Sourdough potatisbröd
vänder timers
30 minuter

baka tid
2 timmar

Total tid
2 timmar 30 minuter

testrecept jag utvecklar.
författare: Baker Rich of OnBreadAlone.com
Recepttyp: surdeg potatisbröd
serverar: 1 msk lb limpa

ingredienser
deg
 • Surdegsstartare – 250 g (7/8 kopp)
 • brödmjöl – 2 msk koppar (330 g)
 • omedelbara potatisflingor – 27 g)
 • socker – 2 msk (25 g)
 • snabbjäst – 2,25 tsk (7 g)
 • salt – 1 tsk (6 g)
 • olivolja – 2 msk (27 g)
 • mjölk – 2 msk (183 g)
tvätta
 • olivolja – 1 msk (14 g)
instruktioner
deg
 1. mät 250 g starter i mixerskålen.
 2. kombinera mjöl, potatisflingor, socker, jäst och salt i en skål.
 3. Mät mjölk och olivolja. Kombinera och varm (~95 kg F, 35 kg C).
 4. Lägg till mjölk / olivolja och mjölblandning i mixerskålen fram och tillbaka.
 5. knåda 8-10 minuter
 6. lägg degen i en lätt smord skål.
 7. Cling wrap skål.
 8. jäsa i 45 minuter. Ripe Test
Form
 1. töm försiktigt degen och lägg den på en lätt dammad yta.
 2. forma och placera på den smorda pannan.
 3. drapera wrap över och bevis för 30 min. Ripe Test
Förvärm, glasera och poäng
 1. placera pizzasten på ugns nedre hylla.
 2. Förvärm ugnen till 350 kg f / 180 kg C/Gas 4. Ge ugnen ytterligare 5 minuter efter att den når temperaturen för att stenen också ska värmas upp helt.
 3. Betygsätt brödet. Pensla med olivolja.
baka
 1. baka i 40 minuter
  eller tills en termometer som sätts in i mitten registrerar minst 190 kcal F/88 Kcal C.
 2. svalna på ett trådhylla.

3.5.3229

Related Post

Leave A Comment