Articles

Kodak misslyckades eländigt: var gick det fel?

Posted by admin
 • ”du trycker på knappen. Vi gör resten ”

  —George Eastman

  redan 1889 grundade George Eastman Eastman Kodak Company och blev till stor del framgångsrik de närmaste åren, snarare århundradet. Detta namn styrde marknaden ensam i över hundra år för att demokratisera fotografering. Kodak revolutionerade tanken på fotografering, vem som helst och alla kan klicka på bilderna med bara ett klick. 1935, strax före andra världskriget, lanserade Kodak Kodachrome, den första färgade filmen som användes i stillbilder och film. 1962 gick försäljningen av Kodak över 1 miljard dollar. Redan nästa år lanserade Kodak Instamatic och sålde mer än 50 miljoner kameror under de första sju åren efter lanseringen. 1972 rörde försäljningen av Kodak 3 miljarder dollar. 1975 uppfanns digitalkameran av Steve Sasson, en ingenjör i Kodak. 1976 var marknadsandelen för Kodak-kameror 85% och för filmer 90%. År 1982 rörde försäljningen av Kodak 10 miljarder dollar, och inget annat varumärke kunde överleva Kodaks konkurrens. Men molnet slog namnet när 1984 Fuji, ett japanskt varumärke, kom in på marknaden med 20% billigare färgfilm. Från 1991 till 2011 minskade försäljningen av Kodak stadigt tills den ansökte om konkurs 2012. Kodaks affärsstrategi följde rakhyvlar och bladmodell, vilket innebär att sälja en artikel till ett lågt prisklass för att öka försäljningen av en kompletterande vara. Konsumenterna skulle använda Kodak-kameran för att klicka på fotografier, och sedan skickades de i Kodak-fabriken för att skrivas ut. Kodaks kärnprodukt var film och tryckning, och inte kameran. Så, med digitaliseringsvinden som blåser starkt i det 21: a århundradet, stoppades försäljningen av Kodachrome 2006.

  steget var förståeligt, eftersom digital delning och lagring av bilder fick rampljuset. På 1980-talet hade Kodak en uppfattning om kommande digitalisering och började koncentrera sig på tryckning. Det började tillverka dyra skrivare och billigare bläck, medan konkurrenterna hade att göra med dyra bläck. Chief Technology Officer (CTO) för Kodak Bill Lloyd sa i en intervju med New York Times att ”det verkar som om Kodak hade utvecklat antikroppar mot allt som kan konkurrera med filmen”.

  Kodak grep den stigande vågen av digitalkameran, men vad id misslyckades med att förstå var explosionen i sociala medier. Övergången från digital till social hände så snabbt att Kodak inte var redo att fortsätta växa i denna nya tidvatten. Digitalkameran var inte elefanten i rummet, smartphones var. Smartphonesna började byta ut kameran gradvis, vilket gav en mördande tävling till inte bara Kodak utan alla kameratillverkningsmärken.

  tanken på att skriva ut bilder blev föråldrad, eftersom användarna föredrog att dela och lagra bilder i digitala medier som sociala medieplattformar. Kodak försökte nå målanvändarna genom att starta en webbplats Ofoto 2001 för att locka fler människor att skriva ut de digitala bilderna. Hade Kodak tänkt på fotodelning som Instagram, och då kunde det ha avvärjat spiralen. Strax efter tre år 2004 lanserades Facebook som den mest populära sociala nätverkssajten. 2012, när Kodak ansökte om konkurs, förvärvade Facebook Instagram till 1 miljard dollar. precis som alla andra affärsverksamheter kan orsakerna till Kodaks misslyckande konvergeras i två huvudfaktorer, ur panoramautsikt. För det första misslyckades Kodak med att återuppfinna och återuppfinna teknik. Kodak började i rätt riktning med uppfinningen av digitalkameran men gick sedan vilse någonstans i mitten. I en intervju med Ney York Times, uppfinnaren Steve Sasson nämnde hur han var shushed, ledningens svar på honom som ”det är söt – men inte berätta för någon om det.”Kodak investerade miljarder i digitalkameror, men det höll fast vid de komplexa förfarandena för utskrift, och efter en lång tid omfamnade det äntligen enkelheten i de digitala procedurerna.

  med förändrade tider misslyckades Kodak att reformera sina affärsmodeller, helt i motsats till Fuji. Fuji, å andra sidan, utforskade nya affärsmöjligheter bredvid filmbranschen, som videoband och magnetbandoptik, kontorsautomation. Fuji gick in med ett joint venture med Xerox. Från och med nu är Fujis intäkter över 20 miljarder dollar och blomstrar inom hälso-och sjukvårdssektorn, elektronik och andra dokumentlösningar. Fuji kunde omfamna och anpassa sig till störande förändringar. Men Kodak misslyckades med att återuppfinna i denna nya era av digitalisering, globalisering och automatisering.

  För det andra, självbelåtenhet och den dödliga arrogans att uppnå yttersta framgång förde undergång över namnet. Historien om Kodak påminde mig om Icarus som steg högre nära solen, lyssnade inte på sin fars varning och mötte hans undergång. Självbelåtenhet gjorde varumärket blind, och den tidigare kulturen att omfamna och innovation avtagit ger vika för stela och icke-kooperativa affärsmodeller. Precis som Nokia måste ägarna och ledningen respektera sina anställda.

  anställda begravdes under det hierarkiska trycket, och deras röster hördes, vilket ledde till en fullständig röra i framtiden. Enligt expertanalys av Forbes, ” med självbelåtenhet så bergfast, och ingen på toppen även ägna sina prioriteringar mot att vända det problemet till en enorm brådska runt en enorm möjlighet, självklart, de gick ingenstans. Naturligtvis gick strategisessioner med den stora VD ingenstans. Naturligtvis gjorde alla människor begravda i hierarkin som såg de kommande problemen och hade ideer för lösningar inga framsteg. Deras chefer och kamrater ignorerade dem.”

  före digitaliseringen gavs ett tioårigt fönster till Kodak. Men det var ovilligt att få en helhetssyn på snabba och snabba förändringar. Den långsamma reaktionen på framväxten av digital fotografering, motviljan att flytta från film-och tryckbranschen och lusten att flyta mot den transformativa eran ledde Kodak till konkurs. 1999, i en intervju med New York Times, dåvarande VD för Kodak George Fisher ”betraktade digital fotografering som fienden, en ond juggernaut som skulle döda den kemiska baserade film-och pappersverksamheten som drev Kodaks försäljning och vinst i årtionden.”I stället för att anpassa sig till tiden, precis som Fuji, försökte den utmana den och fick inget ut av det.

  av hela tragedin i det hundraåriga namnet Kodak kan de spirande entreprenörerna och affärsmännen lära sig några värdefulla lektioner.

  • gå aldrig mot tidvattnet: I början av seklet, när digitaliseringen och internetpenetrationen knackade på dörren, var Kodak redo att ta bort den. Den föränderliga eran måste beaktas i första hand innan bege sig in i någon verksamhet. Målkunderna och deras krav är av central betydelse om man, som Kodak, håller fast vid sina gamla regler och affärsstrategier…då räddar Gud dem!
  • utforska nyare vägar: Fuji förblev inte koncentrerad endast med tryckeri och filmer. Men det utforskade de andra vägarna som bärdes ur den föränderliga eran. Kodak misslyckades med att göra det, medan dess arrogans leder till konkurs 2012, Fuji slår sexor hela tiden och överträffar 20 miljarder dollar. Att ändra tid ger nyare möjligheter, förr förstår man bättre.
  • organisatoriska hierarkier får inte hindra kommunikation: en lycklig anställd och en hälsosam respektfull arbetskultur är en grund för affärstillväxt. Den bergfasta självbelåtenheten hos VD: erna hörde inte rösterna för innovation och förändring. Företaget drev till och med från den gamla politiska innovationen och förändringen, med vilken Eastman startade Kodak.

  detta årtionde har sett flera förändringar i marknadsförhållandena och uppgång och undergång för många affärsprojekt. Ökningen av gigekonomin och soloprenuers pågår i full gång, och denna konkurrenskraftiga och trånga marknad kan vara en utmaning för ditt växande företag. Du vill undvika sådana misstag, men vem kan vägleda dig? Google kommer att ge dig hundratals webbplatser, men en expert kommer att vägleda dig noggrant på din resa.

  vill du prata med experter i detalj? Prata med våra nischade experter nu för att känna till den olika konkurrensutsatta marknaden mer detaljerat! Vi på Vedak har en exklusiv pool av erfarna branschfolk och veteraner som har fördjupad kunskap om verksamheten nitty-gritty. Kontakta oss för att veta mer.

Related Post

Leave A Comment