Articles

Intel: nya Rocket Lake stationära processorer kommer fram i Q1 2021

Posted by admin

(kredit: Intel)

för att inte överträffas av AMD kommer Intel att lansera nya processorer för Stationära datorer under Q1 2021.

de kommande 11: e generationens kärnprocessorer har kodnamnet Rocket Lake och kommer med stöd för PCIe 4.0, enligt Intels Vice President John Bonini. ”Det kommer att bli en annan fantastisk processor för spel, och vi är glada att avslöja mer detaljer Inom en snar framtid”, skrev han i ett blogginlägg på onsdagen.

Vi visste alla att Rocket Lake skulle komma. Intel släppte dock meddelandet En dag innan AMD planerar att introducera sin Zen 3-arkitektur, som är redo att ge AMDs stationära processorer en prestationsökning.

AMD kunde börja sälja Zen 3-arkitekturen i nya Ryzen 5000-seriens chips så snart som denna månad. Företagets processorer har också stött PCIe 4.0 sedan förra året.

som ett resultat kan Intel stå inför en uppförsbacke i skrivbordets CPU-utrymme även när Rocket Lake startar. För närvarande kan du hitta 11: e generationens Core ”Tiger Lake”-processorer, men de är bara för bärbara datorer.

Vi måste vänta och se vad Rocket Lake kommer att ta med till bordet, och hur mycket chipsen kommer att kosta. Men rykten tyder på att kisel förväntas förbli på Intels 14-nanometernod, som företaget har använt i flera år för att churn ut sina stationära processorer. under tiden försöker Bonini påminna allmänheten om Intels långa historia av att stödja PC-spel. ”Spel är i Intels DNA,” skrev han. ”Från Intel Pentium-processorerna på 90-talet, till Core 2 Duos i mitten av 2000-talet, till den nuvarande 10: e generationen Intel Core S-Series stationära processorer, har Intel stolt tillhandahållit entusiastspelare hårdvaran för att möjliggöra blödande PC-spelprestanda.”

Bonini noterade också hur Intels befintliga 10: e generationens kärnprocessorer, inklusive Core i9-10900k och Core i9-10980hk, kan erbjuda spelprestanda på hög nivå med 5.3 GHz klockhastigheter.

ändå rekommenderar vi att du kolla in AMDs processorer också. Håll ögonen öppna för vår täckning av morgondagens Zen 3 händelse. Under tiden har vi betygsatt några av AMDs befintliga processorer som de bästa spelprocessorerna du för närvarande kan köpa för deras höga prestanda och konkurrenskraftiga priser.

Redaktörens anmärkning: Denna berättelse har uppdaterats för att indikera att Rocket Lake förväntas använda 14nm-noden.

Related Post

Leave A Comment