Articles

illrar i norr

Posted by admin

anpassad från illrar USA magazine v15, 2010 (årlig) beskrivning av illrar personlighetstyper.
Detta är för ägarna att avgöra vilken typ av iller de äger, och vilken typ av iller personlighet skulle vara förenliga med deras befintliga iller(s).
illrar USA delade illerpersonligheter i 4 grundläggande typer. Jag har lagt till mina två cent till detta, men totalt sett är det väldigt mycket en sammanfattning av deras beskrivningar.
1) översittare. De flesta illergrupper har en, eller till och med två av dessa. Denna iller är din dominerande iller eller illrar (vissa grupper har både en manlig och kvinnlig mobbning). Mobbare är i allmänhet mycket envis och smart. Om mobbaren figurerar något – hur man kommer in i en växt, rum, soffa etc. det kommer aldrig att glömma. När en mobbare gör en röra, vet den att vad den gjorde var fel, men gjorde det ändå. Bully illrar är inte alltid omedelbart uppenbara – du kanske inte är medveten om att din iller är en mobbare förrän den introduceras till andra illrar. Ibland accepterar en mobbare alla befintliga husdjur i ditt hem när de introduceras och börjar mobba alla husdjur som du försöker introducera vid ett senare tillfälle. Bullies kommer att göra huvuddelen av scruffing och avgöra om några nya illrar kan gå med i verksamheten eller inte, och om de bestämmer sig för att en viss iller inte ska vara en del av sin grupp, kommer de att fortsätta att trakassera den andra illern. Mobbare matchas bäst med trådbundna vesslor och happy go lucky illrar. Love bugs kan komma överens med mobbare så länge mobbaren introduceras efter love bug och inte är för avsikt att slå honom eller henne. 2) trådbunden vessla. Detta är den extremt hyperferret-super ADHD-illern. Studsar av väggar och komma in i allt. Wired vesslor kommer kontinuerligt att visa dig hur dåligt ditt hus är iller proofed. Om en trådbunden weasel gör en röra, kan du satsa på att de inte har någon aning om att vad de har gjort är på något sätt fel, eller till och med hur den koppen hamnade på golvet i bitar. När Trådbundna vesslor är bur för mycket, de blir uttråkade, frustrerade och destruktiva. Wired vesslor är inte bra matcher för kärlek buggar eller för familjer med äldre illrar. Dessa illrar kan vara överväldigande för första gången ägare.Även om de flesta barn börjar, till viss del, som trådbundna vesslor, inte alla stanna på detta sätt. Wired weasels är lika hyper och problemlösande när de är kit som när de är vuxna.

3) lyckliga lyckliga illrar. De lyckligaste illrarna. Dessa killar älskar alla och verkar inte tänka på eller märka om de plockas på av en mobbare eller en trådbunden vessla. Inte lätt överväldigad, dessa illrar tar allt i steg, är glada och lekfulla och är bra för första gången ägare. Denna personlighetstyp beskrivs av vissa som ’perfekt iller’; de även klara sig bra med kärlek buggar!
4) älskar buggar. Dessa är de människor pleasers. Kärlek buggar älskar att snooze på varv och gosa. De är bra för enstaka illerhem och första gången ägare, men kan vara lite krävande för din tid. Kärlek buggar kan lätt överväldigad av trådbundna vesslor och mobbare.
dessa personlighetstyper kan överlappa varandra – vissa illrar är både trådbundna och mobbare, vissa är kärlek buggar och happy go lucky. Personlighetstyper kan även ändra lite över tiden, dock, om du märker en dramatisk personlighet skift som din trådbundna vessla morphing i en cuddle bug natten, en resa till veterinären för att säkerställa att din iller är inte sjuk är ett måste.
* * om du märker att din översittare, när han eller hon blir gammal, börjar få plockas på, motstå frestelsen att säga ”tjänar du rätt”. Rädda den stackars gamla killen eller tjejen. Bara för att de inte är så snabba eller starka som de en gång var, betyder det inte att de förtjänar att plockas på i sin ålderdom.
Njut av att kategorisera dina befintliga illrar =)

Related Post

Leave A Comment