Articles

Hur man hanterar respektlösa styvbarn

Posted by admin

ett andra äktenskap kan medföra individuella utmaningar som ett första äktenskap inte gör. det är ingen överraskning att Centers for Disease Control and Prevention uppskattar att det andra äktenskapet har ungefär 28 till 50 procent chans att sluta i separation eller skilsmässa 1. Styvbarn kan ytterligare komplicera ditt äktenskap, vilket gör att du känner dig utom kontroll när det gäller uppfödning av andras barn. Kom ihåg att ta hänsyn till barnens känslor och upplevelser när du hanterar respektlösa styvbarn.

Skapa din egen identitet som styvförälder. Vissa barn kommer att bli oroliga för att din närvaro i deras liv är tänkt att ersätta en av de biologiska föräldrarna. Istället för att försöka sätta in dig själv i deras liv som ersättningsförälder, bli en alternativ förälder, med en identitet och föräldrastil som är individuell för dig. Om den andra biologiska föräldern har vissa disciplinmetoder eller traditioner, hitta din egen för att visa barnen att du inte försöker ersätta någon i deras liv.

skapa en enad front med din partner genom att komma överens om taktik för disciplin, belöningar och tid tillsammans, föreslår HelpGuide.org. stegbarn kan smart sätta sina biologiska föräldrar mot sina styvföräldrar för att få sin egen väg. Bestäm vad som kommer och inte kommer att tolereras med din partner. När dina styvbarn är respektlösa, du har redan en handlingsplan som överenskommits och antagits av båda makarna som ett lag.

håller med dina stegbarn från tid till annan, föreslår FamilyEducation.com. Det visar dina styvbarn att du är villig att erkänna när du har fel för att skapa ett respektfullt förhållande. Om ditt tonåriga styvbarn skriker att du är en dålig förälder och att hon saknar sin biologiska mamma, säg lugnt att du kanske kunde ha hanterat situationen bättre. Erkänn att du är ny på att vara en styvförälder, och be om tålamod tills du får kläm på det.

visa tålamod när dina styvbarn agerar. Att bli arg eller klaga på din make gör lite för att reparera och etablera ditt förhållande som en konstant fixtur i dina styvbarns liv. Kom ihåg att en skilsmässa och efterföljande omgifte är en förvirrande och upprörande tid för barn, och som du, de behöver tid att anpassa sig. När dina stegbarn agerar respektlöst mot dig, undvik att bli upprörd och istället ta en time-out tills ni alla kan behandla varandra respektfullt, föreslår Susan Philips i sin bok ”styvbarn talar: 10 vuxna styvbarn lär oss hur man bygger friska styvfamiljer.”4

Related Post

Leave A Comment