Articles

hur man återvänder till gymmet: 8 misstag för att undvika

Posted by admin

ett rum fullt av svettiga människor som andas tungt låter som den sista platsen att vara under en pandemi, men hälsoklubbar öppnar igen i delar av landet och utgör ett dilemma.

Fitness buffs som är glada och ivriga att återuppta sina träningspass vet också att koronavirusutbrottet fortsätter att sicken människor och ta liv.

Georgien var en av de första staterna som upphävde restriktionerna för hälsoklubbar, så att de kunde öppna den 24 April. Många medlemmar har funnit att deras besök ser annorlunda ut nu än före låsningen.

” Du kommer in, tvättar händerna, kommer över till receptionen, vi tar din temperatur, du undertecknar din COVID-release”, berättade Radford Slough, ägare av Urban Body Fitness i Atlanta, NBC Nightly News om de försiktighetsåtgärder som hans företag har genomfört.

färre medlemmar än normalt tillåts inuti och alla andra hjärtmaskiner stängs av med gult” försiktighet ” – tejp.

så är det säkert att återvända till gymmet just nu?

det största problemet är fortfarande nära kontakt med personer som kan andas tungt eller hosta eller nysa, säger Dr.Marybeth Sexton, en infektionssjukdomsexpert och biträdande professor i medicin vid Emory University i Atlanta.”gym är per definition en knepig plats att göra lämplig social distansering eftersom det är väldigt svårt att rymma utrustningen på lämpligt sätt och det är också mycket svårt att bära en mask när du tränar”, berättade Sexton idag.

” Du kommer nästan oundvikligen att vara på en plats som är relativt sluten med andra människor och du känner inte till deras exponeringar eller deras symtom. Vi vet att du kan vara smittsam innan du har symtom.”

Om du funderar på att gå till ett gym som har öppnat igen, rekommenderade Sexton att ringa framåt och be personalen att förklara i detalj vad det nya säkerhetsprotokollet är.

Ställ frågor som:

  • är hälsoklubben som begränsar antalet personer som kan komma in samtidigt?
  • är träningsutrustningen åtskild annorlunda än tidigare?
  • hur rengörs utrustningen mellan personer som använder den?
  • tillhandahåller gymmet rengöringsmedel för medlemmar att torka ner maskinerna?
  • kräver klubben att medlemmarna bär masker för några aktiviteter?

här är åtta saker att tänka på:

kom inte för nära någon.

ingen vet verkligen vad som är idealiskt när det gäller social distansering, sa Sexton. Standardrekommendationen på 6 fot kanske inte räcker i ett gym.

”det har funnits någon simulering som ser ut som partiklar kan resa längre än det när människor tränar hårt, men vi vet inte mycket om hur det gäller i den verkliga världen eller kliniskt när det gäller att vara smittsam”, noterade hon.

så håll avstånd och var extra försiktig i mer trånga utrymmen som omklädningsrummet, eller försök att undvika allt tillsammans.

glöm inte att bära en mask, om du kan stå.

att göra cardio med ansiktsmask på kanske inte är möjligt, men att lyfta vikter kan vara.

”om det finns något du gör där du kan tolerera att ha masken på, skulle jag,” sa Sexton. ”Masken du bär hjälper till att skydda andra människor och maskerna andra människor bär hjälper till att skydda dig.”

träningsutrustningen ska vara minst 6 meter från varandra i alla riktningar eftersom människor vänder huvudet när de tränar, sa Sexton. Du kanske också vill lämna minst en tom maskin mellan dig själv och andra, beroende på hur långt ifrån varandra maskinerna är.

människor kan bära andningsdroppar bakom sig, särskilt om de rör sig snabbt på ett löpband, så välj inte ett löpband precis bakom någon.

glöm inte att ta med egen handduk och vattenflaska.

om ditt gym tillhandahåller handdukar, se till att de endast är individuella och omedelbart gå till tvättservice efter att du använt dem. Sexton skulle föredra att ta med sin egen handduk.

hon rekommenderade också att ta med din egen vattenflaska eftersom många människor berör en gemensam vattenkylare, vilket ökar risken för att fånga viruset om du sedan rör vid ditt ansikte utan att tvätta händerna.

använd inte en maskin utan att torka av den först.

gympersonalen bör göra det mellan användare, men om rengöringsmedel tillhandahålls bör medlemmarna torka ner maskinerna också före och efter användning av dem.

”du skulle säkert förorena framsidan av en löpband eller en elliptisk genom att hosta eller andas om du går eller kör utan en mask på”, Sa Sexton.

hon varnade för att ta med din egen städare till gymmet eftersom vissa produkter innehåller blekmedel och andra ammoniak, så att blanda kemikalierna kan vara ett problem. Gå med vad gymmet tillhandahåller.

ta inte gruppklasser.

Sexton skulle undvika att träna med en personlig tränare eller gå till en liten fitness-eller yogaklass med en handfull människor. Håll avstånd och använd virtuella alternativ, för tillfället, för träning och klasser.

om du träffar poolen, kom inte för nära.

klor i vattnet inaktiverar koronaviruset, men social distansering och ofta berörda ytor fortsätter att vara ett problem.

Sexton skulle inte vilja dela en körfält i en varvpool med någon. Simmare bör också tvätta händerna efter att ha berört räcken, stegar och plattor.

Undvik gymmet om du har hög risk för COVID-19.

det betyder alla som vidtar betydande försiktighetsåtgärder på grund av sin medicinska historia eller ålder. Om du fortfarande är frestad, granska gymnastikens säkerhetsprotokoll med din läkare, rådde Sexton.

”just nu är äldre människor och personer som har medicinska tillstånd i en grupp som har blivit tillsagda att vara mycket försiktiga”, sa Sexton. ”Men faktum är att vi alla måste vara så försiktiga eftersom vi alla har förmågan att bära coronavirus tillbaka till dessa människor.”

Related Post

Leave A Comment