Articles

Hirsute yourself: A brief look at female body hair fetishism

Posted by admin

i tidigare bloggar har jag undersökt ett antal fetischer och sexuella parafilier relaterade till människokroppshår inklusive trichophilia/hirsutophilia (sexuell upphetsning för hår, vanligtvis huvudhår), pogonophilia (sexuell upphetsning från skägg) och frisyrfetischism (sexuell upphetsning från att se någon få sin frisyr antingen frivilligt eller genom tvång). En annan subtyp av trichophilia är män som får sexuell njutning och upphetsning från Kvinnor som är onormalt Håriga (inklusive men inte begränsat till alltför hårigt könshår, underarmshår, håriga armar, håriga ben och hår runt bröstvårtor). Såvitt jag vet, det finns ingen akademisk forskning om detta ämne även om en snabb Google-sökning med termen ’håriga kvinnor’ avslöjar dussintals webbplatser catering för (förmodligen) män som får sina sexuella sparkar från hirsute kvinnor.

annan obligatorisk visning skulle utan tvekan inkludera TV-dokumentären F * * * Off, I ’ m a Hairy Woman (första skärmad 2007). Programmet var värd för kvinnliga stand-up comic och Guardian tidningen kolumnist Shazia Mirza, och dess fokus var kroppsuppfattning och stereotyper om kvinnors androgena hår. Programmet följde Shazia Mirza under en sexmånadersperiod där hon lät allt sitt kroppshår växa i sex månader. Som Wikipedia-posten på showen noterade:

”hennes introduktion ställde frågan,” Hur skulle det vara om vi bodde i en värld där vackra kvinnor fick vara Håriga?’För att ta reda på, bestämde sig för att ta steget och växa ut kroppshår. Kan lära sig att älska det, och kan övertyga resten av världen att älska det också? Efter sex månader, hon annonserade för andra håriga kvinnor att sätta på en catwalk show, bär underkläder gjorda av kroppshår designad och gjord av konstnären Tracey Moberly”.

det finns några online artiklar om några män kärlek till håriga kvinnor inklusive en 2010 Ezine artikel om ’män söker en hårig kvinna – tips om hur man hittar dem’ (och handlar faktiskt om hur håriga kvinnor kan datum män snarare än vice versa). Författaren-Angelina Andrews-hävdar att på de flesta internetundersökningar är hirsute fetischer bland de tio mest populära manliga fetischerna. Även om jag inte bestrida detta, det mesta av detta avser allmän ’hår på huvudet’ fetischism snarare än hirsute kvinnliga fetischism mer specifikt. Artikeln hävdar:

”de flesta kvinnor som dig själv kommer att frestas att gå med i en ”hårig dating” webbplats. Jag rekommenderar starkt det. Dessa platser har faktiskt mycket få medlemmar just nu. De flesta människor med en fetisch för kvinnligt hår tenderar att bara gå konventionella dejting webbplatser. Du kommer också att upptäcka att dessa platser för hirsute dam älskare är alltför dyr. De flesta män har ingen aning om Håriga dejtingsajter. De tenderar att gå enorma dejting samhällen. Det är här du borde gå med också…dessa populära webbplatser har avancerad profilmatchningsteknik. Vad detta betyder är att de tenderar att matcha din profil med människor som kan vara intresserade av det. Allt du behöver göra är att skriva ner att du har kroppshår och att du skulle älska att träffa en manlig hirsute fetishist. På de flesta webbplatser räcker det för att skicka din profil till relevanta män”.

i namnet på akademisk forskning sökte jag på internet efter bevis (utanför pornografiska videor) för att se om det fanns individer som påstod sig vara sexuellt upphetsade av kvinnligt kroppshår. Nedan finns typiska utdrag olika onlineforum från både män som hävdar att de har en fetisch för kvinnligt kroppshår och från Kvinnor som har daterat män med en fetisch för kvinnligt kroppshår:

  • extrakt 1: ”min pojkvän har en fetisch för håriga kvinnor? Är detta normalt? Han försöker också övertyga mig om att låta allt mitt kroppshår växa. Ska jag göra det?”
  • Extract 2:” Jag är en 31-årig man med en fetisch för mycket håriga kvinnor ”
  • Extract 3: ”Jag har alltid haft en fetisch för håriga kvinnor. undrade om några andra killar där ute som jag. Jag skulle verkligen vilja träffa och kanske träffa en tjej som är Hårig eller hirsute. Det är bara riktigt svårt att hitta någon sådan – särskilt eftersom alla idag är smidiga som en liten flicka. Om du är där ute, meddela mig snälla. Jag är 20 ”
  • Utdrag 4: ”Jag har haft killar berätta om några galna fetischer i mitt liv. Jag hade till och med några killar – amerikanska och Europeiska främst – berätta att de inte har något emot att deras tjej är Hårig. Vissa tycker att det är sexigt! Jag har lite tröst i att veta att män fortfarande tycker att jag är vacker även när jag vet om mina brister! Men det är fortfarande en udda Fetisch men olika slag för olika människor, antar jag! Jag googlade till och med termen och hittade många Fetisch/porrbilder av håriga kvinnor. Inte säker på hur jag känner om det ännu ”
  • Utdrag 5: ”varje Fetisch får mig att känna objektifierad…jag har träffat ett par killar som jag misstänker hade en hårfetisch, mina armar var allt de kunde titta på, prata om och lust efter, vill röra dem när jag just hade träffat dem, jag var tvungen att slå sina händer bort för att hålla dem från att röra mina armar. Jag känner normalt vad som flyter din båt så länge alla är glada, men de får mig att känna mig så obekväm att objektivera något som är en del av ett medicinskt tillstånd som jag har kämpat så länge . Jag är självmedveten om mitt extra hår… Jag vill inte att någon dyrkar de saker jag skulle förändra om min kropp. Men om två personer njuta somebodies Fetisch tillsammans som är ok, det är bara inte för mig. När killar dyker upp här för att prata om sin fetisch markerar det mig verkligen”
  • Extract 6: ”Jag älskar hår på kvinnor. Inte nödvändigtvis på benen, men jag älskar en hårig gren och håriga armhålor. Jag vet att hairy är en fetisch i porr mycket, men det verkar inte som några andra jag känner delar denna ’fetisch’. Jag fick faktiskt en av mina ex-flickvänner att växa ut för att den var rakad. Sedan rakade hon det tillbaka och jag blev verkligen förbannad”

Även om det finns liten detalj i dessa extrakt (och jag kan inte säkerställa sannolikheten för sådana påståenden), föreslår de att (i) det finns män där ute som är sexuellt upphetsade av håriga kvinnor, (ii) att sådana män verkar vara i ung vuxen ålder (i tjugoårsåldern och trettiotalet), (iii) att kvinnor som är föremål för sådana önskningar kanske inte gillar att objektiveras på ett sådant sätt, och (iv) att det kan vara kulturellt bestämt (som att komma från Europa eller Amerika). Allt detta är (naturligtvis) mycket spekulativt och med tanke på att det osannolikt kommer att bli en stor ökning av intresse akademiskt för att undersöka ämnet, kan jag inte se att fakta blir tydligare när som helst snart.

Dr. Mark Griffiths, Professor i Spelande Studier, International Gaming Research Unit, Nottingham Trent University, Nottingham, Storbritannien

vidare läsning

Aggrawal A. (2009). Rättsmedicinska och Medico-juridiska aspekter av sexuella brott och ovanliga sexuella metoder. Boca Raton: CRC Press.

Andrews, A. (2010). Män söker en hårig kvinna-tips om hur man hittar dem. Ezine Artiklar, November 16. Finns på: http://ezinearticles.com/?Men-Looking-For-A-Hairy-Woman—Tips-To-Find-Them!&id=5393555

Bindel, J. (2010). Kvinnor: Omfamna ditt ansiktshår. Väktaren, 20 Augusti. http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/aug/20/women-facial-hair

Goulian, J-J. (2014). Till försvar för håriga kvinnor: söker efter en rättvis skönhetsstandard. Vice, 11 Februari. http://www.vice.com/read/in-defense-of-hairy-women-0000222-v21n2

kärlek, B. (2001). Encyclopedia of ovanliga sex praxis. London: Greenwich Editions.

Wikipedia (2014). F * * * av, Jag är en hårig kvinna. Beläget på: http://en.wikipedia.org/wiki/F***_Off, _I ’ m_a_hairy_woman

Related Post

Leave A Comment