Articles

DriveTribe

Posted by admin

Source

När det gäller stora pengar sport, är den första som kommer att tänka på förmodligen fotboll med även relativt obskyra spelare som kan beordra flera miljoner pund intäkter med tillstånd av klubblöner, godkännandeavtal och prestationsbonusar.

men visste du att den högst betalda Formula One-föraren 2016, Sebastian Vettel, gör nästan lika mycket på ett år när det gäller rålön än den nuvarande högst betalda footie-spelaren Cristiano Ronaldo?

kanske är lönerna för F1-stjärnor inte lika mycket diskuterade som fotbollsspelare, men det finns fortfarande en stor summa pengar i sporten. Här är de tio rikaste Formula One-förarna genom tiderna rankade i ordning efter nettovärde.

nettoförmögenhet: $30mstatus: pensionerad

nettoförmögenhet: $30mstatus: pensionerad

nettovärde: $30mstatus: pensionerad

dålig Nico. Efter år tillbringade jagar framgången med Mercedes lagkamrat Lewis Hamilton, han slutligen vika för den enorma trycket och pensionerade bara några dagar efter att ha vunnit sin första VM. Tyvärr kommer han också på sista plats på topp tio listan över de rikaste F1-förarna någonsin.

ändå är hans nettovärde på 30 miljoner dollar inte att snusas på, med en stellar karriär bakom ratten och en rad på varandra följande segrar som kommer att ha genererat värdefulla bonusar för den tyska raceren och också säkrat sin plats bland de bästa förarna i världen.

nettovärde: $45mStatus: Aktiv

nettovärde: $45mStatus: aktiv

nettovärde: $45mstatus: aktiv

trots att han är den högst betalda F1-föraren 2016, tack vare ett rekord treårigt kontrakt med Ferrari som kommer att se honom tjäna cirka 50 miljoner dollar per år, rankas Vettel bara nionde på listan över historiens rikaste förare.

innan han undertecknade sitt drömavtal med Scuderia tävlade Vettel för Red Bull-Renault och han är en av endast fyra förare som någonsin vunnit minst fyra Formula One-förares Mästertitlar.

nettoförmögenhet: $70mStatus: pensionerad

nettoförmögenhet: $70mStatus: pensionerad

nettovärde: $70mstatus: Pensionerad

en av de mest populära och framgångsrika brittiska F1-förarna någonsin med totalt 13 grand prix-segrar, Scot David Coulthards längdkarriär har också klockat upp mycket intäkter genom åren.förutom det har han också varit en vanlig medlem av BBC: s F1-team sedan han gick i pension från racing 2009, och han äger också flera fastigheter inklusive hotell i London, Schweiz och Monaco.

nettovärde: $105mstatus: pensionerad

nettovärde: $105mStatus: Pensionerad

nettovärde: $105mstatus: pensionerad

button var 2009 World drivers’ champion för Brawn GP och överträffade tidigare lagkamrat Lewis Hamilton två år senare medan Hamilton fortfarande var med McLaren. Han har sedan gått i pension från sporten, vilket han hävdar är bra trots en engångsavkastning för 2017 Monaco GP.

hans prestation som förare ledde till en rad nya erbjudanden och kontrakt som har ackumulerats till en uppskattad förmögenhet på 105 miljoner dollar och han äger bland annat en 72-fots yacht förtöjd i Monte Carlo.

nettovärde: $180mstatus: pensionerad

nettovärde: $180mstatus: pensionerad

nettovärde: $180mstatus: Pensionerad

nordirländsk förare Eddie Irvine hade en tioårsperiod i Formel ett under 1990-talet, som såg honom tävla för Jordanien, Ferrari och Jaguar. Efter fyra segrar med Ferrari blev han den enda föraren som fick Jaguar till pallen under sin korta F1-historia.efter att ha gått i pension från racing uppfann han sig själv som fastighetsutvecklare och investerare, med en rad fritidshus och strandhus i Florida, ett lyxkomplex i Karibien och en portfölj av investeringar inklusive en $18m superyacht som tidigare ägdes av rumänsk diktator Nicolae Ceausescu.

nettovärde: $185mstatus: pensionerad

nettovärde: $185mstatus: pensionerad

nettovärde: $185mstatus: pensionerad

som fyra-tiden Formula One-föraremästare är fransmannen Prost en av de mest framgångsrika racerförarna genom tiderna, med bara Sebastian Vettel, Juan Manuel Fangio och Michael Schumacher som konkurrerar eller överträffar sina titlar.

vid 61 år gammal är han den äldsta föraren på listan och också en av de rikaste Formula One-förarna någonsin med ett uppskattat nettovärde på $185 tack vare smarta aktieinvesteringar, betydande fastighetsinnehav och godkännandeavtal utöver hans tävlingsinkomst.

nettoförmögenhet: $200mstatus: aktiv

nettoförmögenhet: $200mstatus: aktiv

nettovärde: $200mstatus: Aktiv

Kimi Raikkonen formel ett karriär började i 2001 innan ett snabbt antal framgångar som såg honom konkurrera lik av Alonso och Schumacher slungades honom i de stora ligorna, och även i stora pengar.Icemans nuvarande avtal med Ferrari begränsar de godkännanden han kan hålla, men tillbaka 2009 utsågs han till den näst högst betalda idrottaren i världen, rankad strax bakom Tiger Woods.

nettovärde: $220mstatus: aktiv

nettovärde: $220mStatus: Aktiv

nettovärde: $220mstatus: aktiv

Efter att ha startat kartracing i åldern bara tre, sköt Fernando Alonso till stardom i början av 2000-talet efter att ha blivit den yngsta F1-mästaren någonsin och har blivit ett av de mest kända namnen inom motorsport.

hans framgång har varit tillräckligt stor för att vinna honom en uppskattad nettovärde på 220 miljoner dollar, vilket betyder att han är på podiet i denna lista och rankas också som den 24: e högst betalda idrottaren i världen när det gäller lön.

nettovärde: $280m*Status: Aktiv

nettovärde: $280mStatus: aktiv

nettovärde: $280mstatus: Aktiv

hans racingframgångar åt sidan, nuvarande Mercedes-förare Lewis Hamilton är Storbritanniens rikaste unga idrottsman och hans förmåga på banan, snygga utseende och sträng av kända flickvänner har cementerat sin intjäningspotential.med ett uppskattat nettovärde på 280 miljoner dollar är Hamilton en av de mest lukrativa och marknadsförbara förarna någonsin och har godkännandeavtal med L ’ Oreal, Monster Energy, Reebok och Santander bland andra.

nettovärde: $780mStatus: pensionerad

nettovärde: $780mStatus: Pensionerad

nettovärde: $780mstatus: pensionerad

naturligtvis måste topplaceringen på listan reserveras för Michael Schumacher, som kom ut ur pensionen 2009 för att tävla om Mercedes men som är mest känd för sin rekordkarriär med Ferrari.vid ett tillfälle var Schumacher den näst högst intjänade sportstjärnan i världen med hälften av sina intäkter direkt från Ferrari, medan Eurobusiness magazine 2005 utsåg honom till världens första miljardäridrottare.

den mest dekorerade Formula One-föraren i historien, han har rekorden för flest karriärvinster, flest segrar under en säsong, flest karriärpolpositioner, flest världsmästerskap i rad, flest segrar i rad och många, många fler.

en betydande del av hans nettoförmögenhet har kommit från reklam, med tyska finansiella tjänster företaget Deutsche verm Jacobgensberatung betala honom $ 8 miljoner bara för att bära en 10 x 8 centimeter annons på sin keps.

han äger flera lyxiga herrgårdar vid stranden av Lake Geneva, en personlig ö i ’världen’ utanför Förenade Arabemiraten och saker som en privat jet och en 2,1 miljoner dollar Anpassad Ferrari FXX.

år 2013 LED sjufaldig världsmästare katastrofala skallskador i en förödande skidolycka, och fortsätter att få dygnet runt behandling i sitt hem i Geneve.

du kanske gillar

världens högst betalda racerförare 2017

topp 10 F1 säkerhetsbilar

Lewis Hamiltons bilar

Related Post

Leave A Comment