Articles

Boston Police Commissioner Gross försvarar möte med US Attorney General Barr

Posted by admin

BOSTON (CBS) — US Attorney General William Barr gjorde ett oanmäld besök i Boston på torsdag, möte med Police Commissioner William Gross.

”idag träffade justitieminister Barr w / @BPDPCGross och hans enastående @bostonpolice-team”, tweetade en taleskvinna för Barr och delade ett foto av de två männen som ler sida vid sida. ”Kommissionär Gross sa till oss att det var första gången ett USA. Attorney General hade besökt Boston PD. Tack, komm. Brutto, för din underbara gästfrihet och ovärderlig insikt och råd.”

Läs Mer: 1-årig pojke allvarligt skadad av fallande träd i Townsend

idag träffade justitieminister Barr w/ @BPDPCGross och hans enastående @bostonpolice-team. Kommissionär Gross berättade för oss att det var första gången en amerikansk justitieminister besökte Boston PD. Tack, komm. Brutto, för din underbara gästfrihet och ovärderlig insikt och råd. bild.Twitter.com/xOob3OiMyM

— Kerri Kupec DOJ (@KerriKupecDOJ) 18 juni 2020

kommissionär Gross sa att de diskuterade flera ämnen inklusive rasskillnaden i landet, polisreformen och Black Lives Matter-rörelsen.för drygt en vecka sedan dök Barr upp på Face the Nation för att prata om protester som bröt ut efter George Floyds död i händerna på Minneapolis poliser.

”Jag tror att det finns rasism i USA fortfarande men jag tror inte att brottsbekämpningssystemet är systemiskt rasistiskt”, sa Barr. ”Jag förstår – misstro, dock av den afroamerikanska samhället med tanke på historien i detta land.”

kolla på: kommissionär Gross på möte med Barr

mötet mellan Barr och Gross drog kritik från Boston kommunfullmäktige Michelle Wu. Hon tweeted, ”rasism är en folkhälsokris … aka välkomnar inte den person som avfärdar systemisk rasism & skapar/verkställer rasistisk politik genom maktmissbruk!!! Detta är en skam för vår stad & ett brott mot förtroende för våra samhällen.Massachusetts Attorney General Maura Healey sa, ” Vi är i domstol mot Bill Barr ständigt, och jag kan säga att den här mannen inte bryr sig om rättvisa eller folket i Boston.”Ed Davis: Kill Switch i varje poliskryssare ”skulle vara bra”

kommissionär Gross sa att mötet inte innebar att han instämmer i Barrs politik. ”Vi är Boston och vi är starka”, sa Gross på en presskonferens torsdagskväll. ”Vi ankar inte och vi gömmer oss inte för konversationer.”

Gross sa att han utnyttjade möjligheten att diskutera hur Boston-polisen arbetar med samhället och stöder officerare. Han sa att han gav Barr sitt perspektiv på den pågående situationen som en afroamerikansk man och som poliskommissionär.”människor dör där ute, civila, polis och som en svart man som är en historisk student, från William E. B Du Bois, Booker T. Washington, Pastor Dr.Martin Luther King, Du springer aldrig och gömmer dig från en konversation”, sa Gross. ”Eftersom du ska ha svåra samtal när det påverkar livet för människorna i ditt samhälle.”Walsh twittrade också om mötet och sa:” Attorney General Barr och Trump-administrationen delar inte Bostons värderingar eller mina värderingar. Hans handlingar och allmän brist på respekt för människor och deras rättigheter är en fara för vår stad och vårt lands framtid.”

Attorney General Barr och Trump-administrationen delar inte Bostons värderingar eller mina värderingar. Hans handlingar och allmän brist på respekt för människor och deras rättigheter är en fara för vår stad och vårt lands framtid.

— borgmästare Marty Walsh (@marty_walsh) 18 juni 2020

Gross sa att borgmästaren inte hade något att göra med mötet. ”Jag ville ha den här diskussionen som en svart man,” sa Gross. ”Jag ville ha den här diskussionen som kommissionär som kom så långt i samhället som väckte mig. Så det är vad jag gjorde idag. Skäms på någon som har mig hörn av guilt by association eftersom jag hade en diskussion.”

Gross sa förra veckan att han stöder” dela ansvar ” som Boston borgmästare Marty Walsh krävde att flytta 20% av polisens övertidsbudget till samhällsprogram.

fler nyheter: Basquiat utställning på MFA först i sitt slag

Related Post

Leave A Comment