Articles

är Tinder eller Bumble värt att betala för?

Posted by admin

de säger att du inte kan sätta ett pris på kärlek, men modern teknik försöker.

praktiskt taget alla dejtingsappar är gratis att använda, men de erbjuder extra tjänster om du väljer deras betalningsplan. De mest populära dejtingsapparna är för närvarande Bumble och Tinder. Jag registrerade mig för premiumversionerna av båda för att låta dig veta vilka dejtingsappar som är värda att betala för.

jag spenderade över $200 testning dating apps för att se vad som är värt att betala för

för forskningens skull valde jag premiummedlemskap på båda apparna. Efter några veckor med att använda båda (och gå på mer än ett dussin datum) kan jag berätta vilka alternativ som är värda att betala för och vilka inte.

Jag kan också med säkerhet säga att de flesta tid på dating apps leder ingenstans.

Jag försökte Tinder, Bumble, Hinge och Happn för att se när du betalar förmåner du… och när det inte gör det. i det här inlägget jämför jag Tinder och Bumble, men det finns definitivt mer att komma!

Så här jämför Tinder Gold och Bumble Boost en överblick:

Tinder Gold Bumble Boost
Cost $41/mo $28/mo
See who likes you
Filters (height, education, politics)
Rematch with a missed match (accidental swipe left)

Bumble seems to offer more bang for your buck if you’re kommer att betala för en dejting app. Att bestämma den verkliga avkastningen är dock inte så enkelt.

mer pengar kommer inte att hjälpa dig att hitta kärleken, men det kan hjälpa dig att hitta datum

Tyvärr, din prins(ss) charmiga förmodligen inte gömmer sig bakom en betalvägg. Prenumerera på den betalda versionen av en dejting app kommer inte att garantera att du kommer att träffa någon du vibe med, men det kan göra processen att hitta människor hittills mycket lättare.

men huruvida det är värt att betala en premie för dina digitala kärleksmatcher beror på var du bor, vilken app du använder och vad du letar efter. De betalda nivåerna av dejting appar kan göra det lättare att få kontakt med människor, men bara om de personer du är intresserad av faktiskt är i din stad och i appen och använder den.

min stad har en blygsam befolkning på cirka 1 miljon människor. Från min erfarenhet, Tinder har en större användarbas än Bumble här.

skillnaden är så dålig att jag ofta får slut på matchningar på Bumble och appen ber mig att kontinuerligt utöka mina filter. Medan inom 12 timmar på Tinder hade jag över 3000 personer som redan ”gillade” min profil och väntade på att jag skulle returnera rätt svep.

är Tinder Gold värt det?

Tinder var först på marknaden i dejtingsappspelet, och det är fortfarande den mest populära dejtingsappen som finns tillgänglig. Även om det har ett rykte om att vara för hook-ups, ett överraskande antal människor söker kärlek på Tinder.

Tinder har definitivt en fördel jämfört med andra appar när det gäller den stora volymen abonnenter. Men vad det kompenserar för hos användare saknar det användarkvalitet. Jag ogillar personligen Tinder eftersom det inte har så många filter som Bumble.

det är tidskrävande att filtrera genom profiler för att hitta någon du kanske också är intresserad av. Dessutom, eftersom män också kan starta konversationer, du kommer sannolikt att bli bombarderad med meddelanden om du matchar många människor.

Tinder Plus vs Tinder Gold vs Tinder Platinum

Tinder har två betalda nivåer efter deras gratisversion, Tinder Plus och Tinder Gold. Här är en ögonblicksbild av hur de jämför:

Feature Tinder Plus Tinder Gold Tinder Platinum
Price per month $10 $41 $53
Passport
Control display of age & distance
Choose who sees you (only show to people you’ve liked)
Unlimited rewinds
1 Free Boost per month
Unlimited Likes
5 free Super Likes per day
Turn off ads
See who likes you
Swipe on every top pick every day
Message before liking
prioritet gillar

När jag uppgraderade mitt Tinder-medlemskap gjorde jag Den första funktionen som jag användning av ”välj vem som ser dig”. Detta satte min profil bara ses av människor jag redan gillade. Eller så tänkte jag. Även efter att jag aktiverat den här funktionen fick jag fortfarande meddelanden om nya gillar, även när jag inte använde appen.

min gissning är att de låter andra Tinder Plus-eller Gold-abonnenter kringgå dessa begränsningar för att gilla din profil, även när du har ställt in att den inte ska visas.

Jag hittade Super Likes-funktionen bredvid värdelös. Efter några månader på Bumble, jag var så van att rulla upp för att se resten av någons profil, Jag skulle göra samma sak på Tinder bara för att av misstag skicka en Super Like.

jag slösade nästan alla mina Super gillar på människor som jag inte ens gillar lite. Jag är inte heller klar vad exakt en Super som är tänkt att förmedla när någon gammal vanlig som kommer att göra.

obegränsade likes och obegränsade spolningar är fantastiska funktioner och värda att betala för. Jag sveper ofta av misstag åt vänster på människor jag är intresserad av, och att kunna gå tillbaka lämnar mig inte undrar vad som kunde ha varit. Likaså har ett begränsat antal likes per dag kan döda det roliga i appen ganska snabbt, vilket är utan tvekan varför Tinder made unlimited gillar en betald funktion.

Tinder Platinum

Tinder Platinum introducerades just och erbjuder två helt nya funktioner: meddelande innan du gillar och prioriterade gillar.Tinder Platinum-prenumeranter kan skicka meddelanden till en användare utan att matcha dem. Funktionen” Meddelande innan du gillar ” betyder att du kan glida in i någons DM, även om de inte har matchat dig.

meddelande innan du gillar är en attraktiv funktion för människor som inte vill vänta på en match men det tar bort det som ursprungligen gjorde Tinder till ”Tinder”: ömsesidig matchning. Detta minskar plattformen baserad på ömsesidig attraktion till bara en chattapp. Det kan lika gärna vara Instagram.

prioriterade gillar tillåter Tinder Platinum-användare att få sin profil att visas före någon annans för användare som de har gillat. Om du har gillat någon kommer din profil att visas för dem före personer som inte har gillat dem eller som inte prenumererar på Tinder Platinum. För att vara helt ärlig, den här funktionen har byggts in i algoritmen hela tiden, det ser bara ut som att Tinder nu kommer att få dig att betala för det!

varför ska jag betala för Tinder?

Tinder Gold erbjuder två huvudfunktioner Tinder Plus gör det inte: se vem som gillar dig och möjligheten att svepa på varje toppval.

att kunna se vem som gillar dig verkar vara en helt värdelös funktion direkt ut ur porten. Inom 20 minuter efter nedladdning av Tinder hade jag nästan 600 personer som jag redan. När jag lämnade den i 12 timmar, ballongerade detta nummer till 3000. Siktning genom dem för att hitta någon jag gillade tillbaka kändes inte annorlunda än att bara använda den vanliga svepfunktionen.

dessutom skulle jag ibland svepa åt vänster på en profil som redan gillade mig, och de skulle dyka upp igen i mitt vanliga flöde eller mina toppval där jag bara måste avvisa dem igen.

de bästa valen ska vara en uppsättning kuraterade profiler som matchar dina preferenser härledda från din plats, utbildning och mer. Jag misstänker att ett annat kriterium är människor som dras rätt mycket eftersom de verkar vara en mer attraktiv grupp än den vanliga Tinder-stacken. I alla fall, som resten av Tinder, att kunna se och svepa på ett toppval betyder inte att de kommer att se och svepa dig tillbaka.

Tinder-prissättning baserat på ålder

Om du är ekonomiskt etablerad senare i livet vet Tinder det och vill dra nytta av det.

Tinder Plus kostar bara $ 9.99 per månad om du är under 30 år och $19,99 per månad om du är över 30 år. Tinder Gold kommer att kosta dig ännu mer. Som om du behövde mer ekonomisk motivation för att hitta kärleken innan den stora 3-0, din dejting app kostnader ökar!

Tinder prissättning beror på var du bor. Olika regioner kommer att skilja sig med några dollar, så om din vän på andra sidan landet betalar mindre för Tinder Plus, det är därför.

betalar för Tinder värt det?

baserat på min erfarenhet är Tinder Gold inte värt det men Tinder Plus är.

om detta är din app val, betala lite extra för Tinder Plus! De tillagda funktionerna för att få obegränsade gillar och välja vem som ser dig är värda det. Även om det är trevligt att se vem som gillar dig och toppval är okej, varken är värt kostnaden för Tinder Gold.

som sagt, min övergripande erfarenhet från Tinder är att de inte bryr sig om användarupplevelsen alls. De försöker bara tjäna pengar på prenumerationer.

därför är fokus inte faktiskt på att få dig matchningar alls. Det handlar bara om att få dig att betala. Behandla Tinder som ett roligt spel på din telefon, för det är allt det faktiskt är.

är Bumble Boost värt det?

Bumble är den näst mest kända dejtingsappen där ute, och den har en intressant bakgrundshistoria. Den kvinnliga grundare av Tinder, Whitney Wolfe Herd, kände appen var inte säker för kvinnor.

hon såg de problem som kvinnor mötte på Tinder. Bokstavligen allt jag listade ovan: inga filter för att hitta det du letar efter, för många aggressiva män, och fokus på anslutningar över relationer.

det verkar som om Tinders brokultur sträckte sig bortom appen och in i den övre ledningen eftersom Whitney slutligen lämnade företaget och stämde för sexuell diskriminering. Hon vann sitt fall, och bosatte sig för $1 miljon… och fortsatte med att starta Bumble.

Bumble lägger kraften i kvinnors händer. Du kan vara mycket selektiv om dina matcher genom att ställa in filter på ålder, höjd, avstånd, politiska åsikter, alkohol/rökning/cannabisbruk, husdjur, barn och mer. Kvinnor måste också starta konversationerna.

en match kan inte fortsätta att chatta om inte kvinnan initierar konversationen inom 24 timmar. Underlåtenhet att ansluta inom 24 timmar och matchen upphör att gälla. Även detta strider mot ett av Tinders huvudproblem: ett dussin matcher försvinner som icke-förrätter.

Bumble Boost

Bumble har bara en betald nivå ovanför sin gratisversion: Bumble Boost. Här är funktionerna:

Free Bumble Bumble Boost
Price $0 $28/mo ($120 lifetime)
Filters 2 Unlimited
Extend Match Extend Match by 24 hours
Expired Match Rematch

Free Bumble vs. Bumble Boost

den fria versionen av Bumble låter dig ställa in två filter, men Bumble Boost låter dig ställa in obegränsat. Båda är ett stort steg upp från Tinders noll!eftersom Bumble ställer så många frågor, från hur ofta du tränar till om du är en frekvent cannabisanvändare, kan det vara mer troligt att du väljer de filter du vill hitta någon som matchar det du letar efter.

… så länge de fyller i sin profil.

många lämnar detaljer ur sin Bumble-profil. Bara för att en kille inte fyller i sin utbildningsnivå betyder det inte att han inte har en examen. På samma sätt betyder det inte att han inte lutar åt vänster om att lämna sin politiska tillhörighet tom.

Jag använder ofta obegränsade filter för att nollställa på någon som kan uppfylla min långa lista med ”idealiska” egenskaper, men jag stänger ofta av funktionen för att bläddra utan filter för att se vem som är fantastisk men helt enkelt lat om att fylla i sin profil.

matchning online är bra, men har du någonsin försökt träffa offline?

vad som är problematiskt på både Tinder och Bumble, gratisversioner eller betalda är att många matcher sällan översätts till ett personligt möte. Det är så vanligt att onlinekonversationer stannar kvar i appen och aldrig går vidare till ett datum som du ser att många skriver i sina profiler att de är ”trötta på chattkompisar”.

hundratals matcher till hands ger en illusion av överflöd. Det verkar som om det finns ett oändligt utbud av potentiella partners, och människor tenderar att bli helt förlamade när de överväldigas av val.

som ett resultat kan det vara enkelt att få matchningar, men det kan inte vara att få dem på ett faktiskt datum.

en annan sak som är fundamentalt problematiskt med nätet dejting är att det är svårt att bedöma hur verkligt attraktiv en person är från sina bilder. Inte för att människor är bra eller dåliga på att ta bilder, utan för att attraktion är mer än tvådimensionell.

Jag vet att jag måste ha svept åt vänster på massor av män som jag förmodligen skulle ha blivit vildt lockad till personligen. Precis som jag befann mig helt unattracted till en person i millisekund jag såg dem gå in i en bar för att träffa mig för en drink.

vi vet inte från någons foton och en rad bio om vi ska gräva de sätt de bär sig eller skrattar. Och med en app vet vi aldrig. Vad som verkligen behöver är Tinder och Bumble att börja värd offline händelser, så att vi alla kan gå tillbaka till dejting gammaldags sätt.

Related Post

Leave A Comment